Kalender

14 SEP 2021 Insulinpumpumpkurs - barn, tonåringar och unga vuxna Scandic Hotel Opalen, Göteborg

Insulinpumpkurs och kolhydraträkning med inriktning på barn, tonåringar och unga vuxna

Ännu en insulinpumpkurs med inriktning på barn, tonåringar och unga vuxna. Kursen som är mycket populär vänder sig till alla som arbetar med barn och diabetes. Det blir föreläsningar varvat med grupparbeten, egna patientfall och praktiska övningar med insulinpumpar.

21 SEP 2021 WMS Digital congress

WMS Digital kongress 2021 - Vi planerar och arbetar med ännu en digital WMS kongress

COVID19 slog till inför genomförandet 2020 och vi ser att det även 2021 inte finns möjligt att hålla denna världskongress fysisk. Kongressen som var planerad för Prag kommer därför att bli digital under 5 dagar i september.

25 OKT 2021 Insulinpumkurs - Grundkurs Scandic Hotel Opalen, Göteborg

Insulinpumpkurs för personal som arbetar på vuxenkliniker! Ännu en gång behöver vi pga COVID19 flytta den kurs. Nu blir det oktober som vi håller tummarna för.

Det är äntligen dags för denna första pumpkurs som direkt riktar sig till personal som arbetar på vuxenkliniker. Det är med stolthet som vi, på MeaConsulting som länge arbetat att få denna kurs till stånd, nu i samarbete med doktorer och sköterskor utgör kursledningen för denna kurs. Kursen syftar till att ge basala kunskaper i behandling med insulinpump samt visa vilka möjligheter som finns med moderna insulinpumpar. Det är ett stort behov av tekniskt utbildning ute hos personalen på klinikerna vilket gjort att kursen snabbt blev fullbokad. Vi hoppas förstås på att det blir fler av denna kurs framöver.

1 DEC 2021 Diabetesforum 2021 Svenska Mässan, Göteborg

Insulinet fyller 100 år! Detta uppmärksammas speciellt vid årets största mötesplats för alla som har intressen i diabetes och diabetesvård i Sverige.

NDT är ett samarbetsorgan för Svenska Diabetesförbundet, Barnläkarföreningens delförening för endokrinologi och diabetes, Dietisternas Riksförbund, Svensk Förening för Diabetologi och Svensk Förening för Sjuksköterskor i Diabetesvård. MeaConsulting är stolta för att ha fått förtroendet att i samarbete med föreningarna projektleda denna nationella kongress på Svenska Mässan i Göteborg.
805