Kalender

19 SEP 2019 SFD nätverksmöte i samband med EASD 2019 Barcelona, Spanien

Svensk förening för diabetologi följer upp succén från Berlin med att under EASD ha ännu ett networking möte i Barcelona. I samband med de Europeiska diabetesmötet EASD så bjuds den svenska professionen in till nätverkande. Reflektion kring aktuella highlights från EASD dagarna med samtal och diskussioner kring nyheter vid typ 1 och 2 diabetes som leds av moderator under denna kväll på Hotel Majestic i centrala Barcelona.

26 SEP 2019 Teknikkurs – Diabetes typ 1 Radisson Blu Royal Viking Hotel, Stockholm

Årets sista kurs går av stapeln i Stockholm i september. Vi kan förvänta oss ännu en fullbokad kurs. Vi på MeaConsulting handhar administration och ekonomi på uppdrag av Nordic Infucare.

1 OKT 2019 World Muscle Society 2019 Tivoli i Köpenhamn

Programmötet tillika marathonmötet hölls i London 10-12 maj 2019. MeaConsulting som ansvarar för program- och abstrakthanteringen mötte den vetenskapliga kommitté för tvår intensiva arbetsdagar i maj. Nytt rekord med 591 abstracts som skulle placeras in i sessioner och utgöra årets konferensprogram. Nu ser vi fram att möta alla igen i Köpenhamn senare i höst.

5 FEB 2020 Insulinpumpkurs för barn tonåringar och unga vuxna Göteborg

Under tre intensiva dagar kommer det åter att genomföras en pumpkurs för personal som arbetar med barn, tonåringar och unga vuxna. Praktiska övningar med pump varvas med teori och litteraturgenomgång. Alla företagen med insulinpumpar finns på plats och hjälper till med de praktiska övningarna som sker under dessa tre dagar.

11 MAR 2020 Endodiabetes 2020 Uppsala

Ännu en gång kommer Svensk Förening för Diabetologi (SFD) och Svensk Endokrinförening (SEF) att ha ett gemensamt möte. Det blir den 11-13 mars 2020 som denna konferens kommer att hållas i anrika Universitetshuset i Uppsala.

14 MAJ 2020 Teknikkurs – Diabetes typ 1 Göteborg

Nordic Infucare, Menarini och Glooko är företagen som ihop med doktorer och sköterskor står bakom denna praktiska kurs för att lära ut den senaste tekniken med insulinpump.

10 SEP 2020 Teknikkurs – Diabetes typ 1 Radisson Blu Royal Viking Hotel, Stockholm

Årets andra kurs går av stapeln i Stockholm. Det är företagen Nordic Infucare, Menarini och Glooko som tillsammans med doktorer och sköterskor utbildar personal som arbetar med patienter med typ 1 diabetes.

30 SEP 2020 World Muscle Society - Kongress Halifax, Canada

MeaConsulting ser fram mot samarbetet inför ytterligare en världskongress med World Muscle Society. Programmötet (Marathonmötet) planeras att ske i maj och denna gången troligtvis i Turkiet. Vi ser med spänning fram emot ytterligare ett rekord av inkomna abstract som ska ta form i ett intressant konferensprogram som presenteras i samband med kongressen i Halifax senare i september - oktober 2020.
805