Kalender

25 OKT 2021 Insulinpumkurs - Grundkurs Scandic Hotel Opalen, Göteborg

Insulinpumpkurs för personal som arbetar på vuxenkliniker! Ännu en gång behöver vi pga COVID19 flytta den kurs. Nu blir det oktober som vi håller tummarna för.

Det är äntligen dags för denna första pumpkurs som direkt riktar sig till personal som arbetar på vuxenkliniker. Det är med stolthet som vi, på MeaConsulting som länge arbetat att få denna kurs till stånd, nu i samarbete med doktorer och sköterskor utgör kursledningen för denna kurs. Kursen syftar till att ge basala kunskaper i behandling med insulinpump samt visa vilka möjligheter som finns med moderna insulinpumpar. Det är ett stort behov av tekniskt utbildning ute hos personalen på klinikerna vilket gjort att kursen snabbt blev fullbokad. Vi hoppas förstås på att det blir fler av denna kurs framöver.

9 NOV 2021 Teknikkurs - Typ 1 diabetes – fysisk kurs Radisson Royal Viking Hotel i Stockholm

Äntligen blir det efter 1,5 år med pandemi och digitala kurser nu en fysisk kurs där vi kan ses på plats igen!

Det är Radisson Royal Viking Hotel i Stockholm som blir platsen för ytterligare en teknikkurs. Ett stort visat intresse redan gör att kursen är mer än fullbokad flera månader innan genomförandet. MeaConsulting är glada för att få vara en del av organisationen för dessa återkommande Teknikkurser ihop med Nordic Infucare och Glooko.

11 NOV 2021 Heart Failure Preceptorship Karolinska sjukhuset, Stockholm

Ett helt nytt unikt hybridmöte ihop med Karolinska sjukhuset och Boehringer Ingelheim!

Tillsammans med Dr. Michael Melin på Cardiologen Karolinska sjukhuset i samarbete med medicinföretaget Boehringer Ingelheim så är vi glada för att vara med att starta upp ett nytt viktigt möte inom hjärt- och kärl. Ett unikt hybridmöte med inbjudna specialister från stora delar av Europa.

1 DEC 2021 Diabetesforum 2021 Svenska Mässan, Göteborg

Insulinet fyller 100 år! Detta uppmärksammas speciellt vid årets största mötesplats för alla som har intressen i diabetes och diabetesvård i Sverige.

NDT är ett samarbetsorgan för Svenska Diabetesförbundet, Barnläkarföreningens delförening för endokrinologi och diabetes, Dietisternas Riksförbund, Svensk Förening för Diabetologi och Svensk Förening för Sjuksköterskor i Diabetesvård. MeaConsulting är stolta för att ha fått förtroendet att i samarbete med föreningarna projektleda denna nationella kongress på Svenska Mässan i Göteborg.

7 DEC 2021 Digital Teknikkurs – Typ 1 diabetes Virtuell från Scandic Hotel Opalen, Göteborg

Det är ett stort behov att utbilda sig för att hänga med i den snabba tekniska utvecklingen bland insulinpumpar och blodsockermätare.

Med så många som fortfarande inte fått plats på årets kurser så blir det ytterligare ett tillfälle för en digital kurs i december. Vi fortsätter att ha sändningen och centrat för kursledningen på Scandic Hotel Opalen i Göteborg.

2 FEB 2022 Digital Teknikkurs – Typ 1 diabetes Digitalt från Scandic Hotel Opalen i Göteborg

Detta blir starten på fem nya teknikkurser med inriktning på typ 1 diabetes.

Det är fortsatt ett stort behov att utbilda sig för att hänga med i den snabba tekniska utvecklingen bland insulinpumpar och blodsockermätare. Vi planerar för ytterligare kurser under 2022 och först ut är Göteborg med en digital kurs som sänds från Scandic Hotel Opalen.

8 FEB 2022 Insulinpumpumpkurs - barn, tonåringar och unga vuxna Scandic Hotel Opalen, Göteborg

Insulinpumpkurs och kolhydraträkning med inriktning på barn, tonåringar och unga vuxna

Ännu en insulinpumpkurs med inriktning på barn, tonåringar och unga vuxna. Kursen som är mycket populär vänder sig till alla som arbetar med barn och diabetes. Det blir föreläsningar varvat med grupparbeten, egna patientfall och praktiska övningar med insulinpumpar.

9 MAR 2022 Digital Teknikkurs – Typ 1 diabetes

Vi fortsätter med ytterligare en digital teknikkurs.

MeaConsulting är stolta över att fortsatt vara en del i organisationen för dessa så viktiga kurser. Ihop med Nordic Infucare, Glooko, och doktorer inom området så hjälps vi åt med att ge personalen ute på diabetesklinikerna viktig vidarutbildning.

11 MAJ 2022 Endodiabetes 2022 Clarion Hotel & Congress Sea U Helsingborg

Endodiabetes i Helsingborg och tre mycket spännande kongressdagar!

Svensk förening för Diabetologi och Svensk Endokrinförening har åter en gemensam kongress. Det blir tre dagar fyllda med intressanta föreläsningar av framstående kliniker och forskare från USA, Europa och Sverige. Vi bjuder på föreläsningar, symposier, interaktiva falldiskussioner, postrar, samt högtidsföreläsning och inte minst har vi alla medverkande företag från industrin som visar det senaste inom områdena. MeaConsulting är glada över att åter för femte gången vara PCO för denna så viktiga kongress.

11 OKT 2022 WMS 2022 Halifax, Kalifornien

Efter två år där World Muscle Society haft sin årliga världskongress digitalt så planerar vi nu för att ses 2022!

Det är Halifax i California som blir platsen. Programläggningsmötet kommer vi att ha i Köpenhamn i maj då vi äntligen ska kunna ses för vårt sedvanliga ”Marathonmeeting”. MeaConsulting är så tacksamma och glada för att få vara en del av denna vetenskapliga kommitté som ihop med PCO i UK ställer samman denna så viktiga världskongress.
805